Zorgverzekering en afvallen

Overgewicht wordt elk jaar een groter probleem in Nederland. Misschien heeft u er zelf ook last van, of kent u iemand die er last van heeft. Overgewicht kan een flinke weerslag hebben op uw leven: denk aan ziektes zoals diabetes en hartaandoeningen die op de loer leggen, maar ook aan het emotionele aspect. U voelt zich wellicht mooier en beter wanneer u op een gezond gewicht zit. Vele zorgverzekeringen helpen gelukkig steeds meer mee in uw strijd tegen het overgewicht. Het is dus verstandig op een aantal zaken te letten als u op het einde van het jaar op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergelijken kan bijvoorbeeld op:

Wat kunnen zorgverzekeringen voor u betekenen

Momenteel zijn er een aantal zorgverzekeringen die dieetadvisering in hun vergoedingenpakket hebben opgenomen. Dit betekent dat u met behulp van uw zorgverzekering kunt afvallen middels een op maat gemaakt dieetadvies. Enkele zorgverzekeringen die dit in hun aanvullende pakket hebben opgenomen zijn CZ, IZA, Delta Lloyd, OHRA, VGZ en Zilveren Kruis. Let op, niet elk aanvullend pakket beschikt over een vergoeding voor dieetadvies. Dit zult u dus per verzekeraar en per aanvullend pakket moeten uitzoeken.

Korting op sportschool via zorgverzekeraar

Aangezien zorgverzekeraars het ook fijn vinden wanneer u op een gezond gewicht zit, geven sommige verzekeraars korting op sportscholen en healthcenters. Zo biedt De Friesland Zorgverzekeraar een vergoeding aan op medische fitness. Het is wel van belang om vooraf goed uit te zoeken wanneer u in aanmerking komt, want hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Vergoeding gewichtsconsulent / diëtist

Wanneer u een BMI van boven de 30 heeft of naast uw overgewicht te maken heeft met andere aandoeningen zoals COPD en voedselallergieën, dan kunt u behandeld worden door een diëtist. Ook kinderen en zwangeren mogen uitsluitend naar een diëtist voor behandeling. Wanneer u licht overgewicht heeft en verder geen last heeft van aandoeningen, dan kunt u naar een gewichtsconsulent. Ook deze behandelingen worden steeds vaker door zorgverzekeraars vergoed. Veelal valt de diëtist in de basis zorgverzekering. Een gewichtsconsulent(e) valt veelal in de aanvullende verzekering. Houdt hier dus rekening mee.