Vitaliteit uit voeding

Een sterke geestelijke en lichamelijke vitaliteit helpt bij een mooi en zorgeloos leven. Maar hoe houdt u deze vitaliteit in balans? Al gauw beïnvloeden allerlei factoren uw vitaliteit. Hierbij kunt u denken aan te weinig beweging of ongezond eten.

U bent wat u eet

U kent het gezegde wél: U bent wat u eet.  Dit is zeker waar. Alles wat u eet reflecteert zich aan de buitenkant én binnenkant van uw lichaam. Het grootste orgaan: de huid, moet continue werken radicalen af te weren en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Dit afweersysteem verzwakt u door ongezond te leven. Een lekker frietje op z'n tijd kan geen kwaad. Het nadeel is dat zelfs bij dat ene frietje enorm veel transvetten worden gecombineerd. Dit zijn zeer schadelijke vetten die al snel een té hoog cholesterol of andere hart- en vaatziekten kunnen veroorzaken.

Let op met wat u consumeert

Waar er vroeger nog ambachtelijk werd geproduceerd wordt er tegenwoordig zeer veel in massaproductie genomen. Voedselproducenten willen op een zo'n goedkoop mogelijke manier grote hoeveelheden in de winkelschappen krijgen. Helaas gaat dit ten kostte van de kwaliteit van voeding. Het smaakt misschien wel overheerlijk. Maar helaas zit de voeding vul met de beruchte E-nummers en andere smaak- en conserveer stoffen. Mensen consumeren al gauw te hoge hoeveelheden natrium, transvetten en kunstmatige voedingstoffen.

Ga bewust om met het gene wat u consumeert

Het blijft belangrijk uw gezondheid in balans te houden en dit begint door te bekijken naar het gene wat u consumeert. Lees af en toe de labels die achterop een product staan en laat u niet te gauw afleiden door bulk aanbiedingen of andere acties in de supermarkt. Als u eens een kijk neemt achterop het pakje van champignon saus dan is het schrikken wanneer u leest, dat er geen champignons in zitten. Ja, als u wilt dat  champignon saus smaakt naar champignons, dan moet u ze zelf maar even toevoegen. Helaas gebeurd dit té veel en maakt de voedselindustrie ons zieker dan u denkt.