Bewuste keuze voor sportvoeding

Bent u een fanatieke sporter, hangt u iedere week weleens in de sportschool en wilt u het maximale eruit halen? Maak dan gebruik van sport voeding. Zorg voor voldoende brandstof om te voorkomen dat u spieren gaat afbreken waar u zo hard voor hebt gewerkt. Kijk bijvoorbeeld op het portaal voor sportvoeding van sportvoeding tip om te zien wat er allemaal te verkrijgen is. De keuze aan sportvoeding is namelijk enorm!

Varianten van sportvoeding

Er is allerlei soorten sportvoeding beschikbaar die u kan ondersteunen voor een strakker lichaam. Wilt u bijvoorbeeld dat uw spieren na een training sneller, beter en efficiënter herstellen? Kies dan voor voeding waarin het eiwittengehalte hoog is. Eiwitten zijn van essentieel belang gezien het herstel van spieren na een heftige training. Ook wielrenners kunnen hierover meepraten en zullen sportvoeding kunnen waarderen Uw spieren raken als ware beschadigd na een zware training. De vezels in uw die uw spierbundels vormen raken licht beschadigd en herstellen gedurende de dagen erna. Het proces van herstel kunt u ondersteunen door voedingsstoffen met de juiste sportvoeding aan te vullen. De eiwitten en gezonde vetten uit deze sportvoeding  spelen hierbij een rol.

Eiwitten binnen krijgen op verschillende manier

De voedingsstof eiwit kan op verschillende manieren gewonnen worden. Zo kunt u een eitje eten, een biefstukje of een glas melk drinken. Wetenschappers zeggen dat een actieve sporter ( 3 á 4 x per week) 2,5gram eiwitten nodig heeft per Kg. Iemand die 80 Kg weegt zou dus 200gram eiwitten binnen moet krijgen. Om een indruk te geven hoeveel eitjes u moet eten deze berekening:

Hoeveel eiwit zit er in ei berekening?

Één gekookt ei bevat gemiddeld 7 gram aan eiwitten. 200/7=28,5 eieren die u iedere dag moet eten om aan uw gemiddelde eiwitten inname te voldoen. Beetje veel van het goeie vindt u ook niet? Al helemaal rekening houden met het feit dat de eidooier 100% vet is, en een hoge inname van de eidooier zou in een cholesterol stijging resulteren. Sport voeding maakt het voor u mogelijk op een gemakkelijk en snelle manier eiwitten binnen te krijgen. Denk aan eiwitten poeders die u kunt toevoegen aan een kom yoghurt maar ook overheerlijk zijn in een shakebeker met wat melk en fruit. Eiwitten poeders zijn vaak voorzien van een zuiverheid van 98/99%. Dit houdt in dat 100 gram poeder 99 eiwit bevat. Dit maak het ondersteunen van een gezond voedingspatroon wel heel gemakkelijk.