Preventieve gezondheid

Voorkomen is beter dan genezen is een bekend spreekwoord en zeker waar. Ook problemen met de gezondheid kunnen voorkomen worden. Helaas niet alle gezondheidsproblemen. Maar veel problemen kunnen preventief voorkomen worden. Hoe zult u zich misschien afvragen? Door op te letten wat u eet en hoeveel u beweegt.

Het lichaam als motor

Het lichaam is een complex systeem wat goed onderhouden moet worden. Net als een motor van een machine is het van cruciaal belang deze op het juiste moment te voorzien van brandstof en is het belangrijk dat de motor niet stil staat. Zo werkt u lichaam ook. Wilt u preventief problemen veroorzaken dan is het belangrijk uw motor goed te onderhouden. Dit houdt o.a. In dat u moet letten op het gene wat u eet. Té veel vetten, te weinig eiwitten of te veel zout. U ziet het al aankomen, overal waar 'te' voor staat is niet goed en moet voorkomen worden.

Bewegen is cruciaal voor een gezond lichaam

Bewegen is naast voeding ook zeer belangrijk. Maar overactief zijn en teveel brandstof gebruiken is weer niet goed. U zult een balans moeten vinden gezien de inname voeding en de hoeveelheid beweging. Het gevaar bij te veel beweging is dat uw lichaam uw spieren gebruikt als brandstof als voedingsstoffen niet meer aanwezig zijn. U breekt spieren af waardoor u slapper wordt. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk van te voren goed te kijken of er een balans tussen voeding en beweging is.