Meer energie en ook nog eens afvallen

Dat seks een hele positieve uitwerking heeft op zowel je humeur, je gewicht, je energielevel en ook nog eens heel bevorderlijk is voor je relatie was al bekend Het geeft je ook veel meer zelfvertrouwen (tip: vergroten van het zelfvertrouwen met de Lovegids). In dit artikel zullen aspecten als zelfvertrouwen en andere uitgediept worden met betrekking tot afvallen! Seks en afvallen kunnen namelijk prima hand in hand gaan en bijdragen tot een beter gewicht. Afvallen is moeilijk en vooral in het begin, maar als je eenmaal begonnen bent, kun je er natuurlijk ook tussen de lakens heel veel voordeel mee doen.

Hoe beginnen

Je wilt wel afvallen, maar je hebt niet echt een manier gevonden wat het best bij jou past of je weet niet waar je moet beginnen? Ieder begin is zwaar, zo ook met afvallen. Seks biedt hierbij een uitkomst, zoals ook het aanpassen van je voedings- en bewegingspatroon. Kleine aanpassingen zijn al heel goed voor zowel je gewicht als je seksdrive. Het eten van zoet fruit zoals ananas, kiwi, perzik en aardbeien werkt libidoverhogend. Vervang bijvoorbeeld tussendoortjes door fruit of fruityoghurt en pak ook voor de kleine afstanden (5-10 kilometer) de fiets. Drink ook echt 2 liter water per dag. Deze kleine aanpassingen zorgen ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam sneller verwijderd worden en niet opgeslagen worden als vet.

Seks als intensieve cardio

Cardio staat bekend als een manier om het lichaamsvet te gebruiken als primaire energiebron. Het hebben van minstens 3 vrijpartijen per week van een half uur zorgt er al voor dat het percentage lichaamsvet afneemt. Zo hou je ook je lichamelijk conditie op een mooi peil. In combinatie met een regelmatige beweging, het eten van fruit en het drinken van water zorgt seks ervoor dat je op een verantwoorde manier kilo's kwijt raakt. Als het begin moeilijk is, vraag dan bijvoorbeeld of je vriend of vriendin met je mee wil doen op alle vlakken. Je zult merken dat het tussen de lakens nog leuker kan worden!